Az asztrológiai prognózisok már június elején jelezték a mostani kánikulát

A június 3-án kiadott nyári asztrològiai előrejelzésben olvashatò, hogy június 22-25-e között száraz, napos időjárás valòszínű, illetve a weboldalon június 8-án megjent cikkünkben is szerepelt, hogy június 23-25-e között megérkezhetnek az első országos hőségnapok, vagyis ebben az időszakban száraz, napos, meleg időjárás alakulhat ki 30 fok feletti hőmérsékletekkel.

Lehetséges-e hetekkel vagy hònapokkal korábban előrejelezni az időjárást?

A meteorològusok szerint nem lehet 7-8 napnál távolabbi időtávra megbìzhatò előrejelzést készíteni. A klasszikus mereorològiai modellek által előállìtott prognòzisok beválási esélye valòban egyre kisebb az idő előrehaladtával.
Az asztrològiai mòdszerrel készült előrejelzések esetében viszont akár hetekkel, sőt hònapokkal korábban láthatò, hogy mely időszakban van esély az átlagosnál jòval melegebb/hidegebb vagy éppen kiugròan száraz/csapadékos időjárási helyzetekre.

Hogyan készül az asztrològiai időjárás előrejelzés?

Az asztrològiai időjárás-előrejelzés (asztrometeorológia) azon az elven alapszik, hogy a Földön a légköri mozgásokat a Naprendszer bolygói is befolyásolják. Mivel a planéták helyzetét hónapokra, sőt évekre előre is ki lehet számolni, pozíciójukból következtethetünk a távolabbi jövő időjárására is. A prognózisok során ugyanazt az asztrológiai rendszert használjuk, mint a személyes horoszkópok készítésekor. A különbség csupán annyi, hogy itt nem azt vizsgáljuk, hogy az állatövi jegyek és a bennük álló égitestek hogyan hatnak az egyénre, hanem azt, hogy a felettünk zajló konstellációk hogyan alakítják egy adott földrajzi hely időjárását.

Aki nyomony követte korábbi előrejelzéseinket, illetve megrendelte a szezonális előrejelzéseket, tapasztalhatta, hogy sokszor már hetekkel/hònapokkal korábban hìrt adtunk egy-egy időjárási eseményről. Az egész nyári szezonra szòlò prognòzis az alábbi linken továbbra is megrendelhető.