A mainál hidegebb már nem lesz a jövő hét közepéig

Szombaton egy közelünkben elhaladó hidegfront foghatja vissza kissé a holnap kezdődő melegedést, de lehűléstől nem kell tartani. Vasárnaptól egyre magasabbra emelkedik a hőmérséklet, és egyre nagyobb területen várható hőség.

Pénteken a hűvös reggel után gyorsan melegszik az idő. Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk 28-29 fok körüli maximumokkal. Délutántól-estétől van esély erősebb gomolyfelhőképződésre.

Szombaton a közelünkben halad el egy gyenge hidegfront felhőzete, emiatt főleg a nap első felében lehet több felhő az égen, és helyenként kialakulhat egy-egy zápor. Továbbra is kellemes, nyárias idő lesz. Délután 27-28 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnaptól-keddig dél felől forró levegő érkezik fölénk. Egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet. Többnyire napos, száraz idő lesz, de kedden egy-egy hűsítő zivatar már nem kizárt.

A jövő hét közepén egy hidegfront közelíti meg térségünket, ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, és fokozatos lehűlés kezdődik.

Július 15-20-a között változékony, mérsékelten meleg időjárásra van esély. Ebben az időszakban akár az átlagosnál hűvösebb napok is lehetnek majd.