Rekordközeli meleg és viharos szél várható a tél utolsó napján

Kedden a viharos délnyugati széllel még melegebb levegő érkezik: sokfelé 15 fok fölé, helyenként akár 20 fok közelébe is emelkedhet a maximum hőmérséklet.

Kedden enyhe, fagymentes lesz a hajnal az egész országban.  A nap első felében még csak időnként, délutántól egyre gyakrabban zavarják felhők a napsütést. Erős, több helyen viharos erejű lesz a szél. Délután áprilisnak megfelelő, 15-17 fok körüli hőmérséklet várható. A déli-délnyugati megyékben akár 20 fok közeli értékek is előfordulhatnak.

Kedden éjszaka aztán nyugat felől markáns hidegfront érkezik egyre többfelé esővel, záporral, több helyen kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Szerdán reggel a hegyekben havaseső, havazás sem kizárt. Szerdán napközben nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, de erősen szeles marad az idő. A front mögött a keddihez képest jelentősen visszaesik a hőmérséklet: délután 7-12 fok várható.

Csütörtöktől-vasárnapig ismét egyre melegebb, szeles, többnyire száraz, tavaszias időre van kilátás, eleinte 10-12 fok körüli, majd a hétvégén már 14-16 fok körüli hőmérsékletekkel. A következő hidegfront a hét legvégén érkezhet.