Szerdára lehűlés, aztán ismét gyors felmelegedés jön

Folytatódik a szélsőséges, változékony időjárás. Az extrém meleg után kedden éjjel markáns hidegfront hoz kiadós csapadékot és átmeneti lehűlést, de csütörtöktől máris felmelegedés kezdődik.

Kedden délután a déli országrészben jó eséllyel megdőlhet a mai napra vonatkozó (19,5 fok) melegrekord, azonban az ország többi területén is 15-18 fok közötti áprilisi hőmérsékleteket mérhetünk az erős, gyakran viharos délnyugati szélben. Délutántól a közeledő hidegfront előtt egyre több felhő szűri majd a napsütést.

Kedden éjszaka megérkezik a markáns hidegfront: beborul az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, több helyen kiadós mennyiségben. Az északnyugatira forduló széllel hideg levegő érkezik, így szerdán reggel a hegyekben már havaseső, havazás is előfordulhat. Szerdán napközben északnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, gyakran lesz erős az északnyugati szél, és a mainál már jóval hidegebb (7-12 fok) lesz.

Csütörtökön hajnalban helyenként gyenge fagy is lehet, majd napközben már enyhülés kezdődik: 9-14 fok várható. A gyakori felhősödésből elszórtan fordul elő egy-egy zápor.

Péntektől-vasárnapig ismét visszatér az átlagosnál sokkal melegebb, többnyire száraz, gyakran szeles tavaszias idő: eleinte 13, majd 15-17 fok körüli hőmérsékletekkel.

Változás a március 5-ei (vasárnapi) holdfázás után jöhet: a hét legvégén/jövő hét elején átmenetileg ismét több helyen fordulhat elő csapadék, és néhány  fokkal mérséklődhet a meleg, de komoly lehűlés egyelőre még nem valószínű.

Március 9-e után viszont téliesebbre fordulhat az időjárás.