Hétvégére megérkezik a lehűlés, de addig még meleg lesz

Érdemes kihasználni a későtavasziasan meleg napokat, ugyanis hétvégén nagy valószínűséggel lehűlésre számíthatunk. Már szombaton elkezd csökkenni a hőmérséklet, de az igazán hűvös időjárás majd vasárnapra érkezik meg.

Péntek délutánig még nem sok változást tapasztalhatunk

Csütörtökön többórás napsütésre, időnként kisebb felhősödésre van kilátás, azonban várhatóan csak helyenként fordulnak elő tavaszias záporok. Folytatódik az április végét/május elejét idéző  meleg idő: délutánra 18-24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken még hasonlóan meleg lesz. Az enyhe éjszaka után kora délután 18-23 fokot mutathatnak a hőmérők, és a sok napsütést csak átmenetileg zavarják felhők, amelyekből elvétve alakulhatnak ki záporok. Délutántól aztán a szél fokozatosan északiasra fordul, és ezzel már hidegebb levegő kezd áramlani térségünkbe.

Hétvégén fokozatos lehűlés

Szombaton az élénk északias széllel már 5-6 fokkal hűvösebb, de egyelőre száraz levegő érkezik. Délután 15 fok közelében tetőzhet a hőmérséklet, ami nagyjából megfelel a március végén szokásosnak.

Vasárnap és hétfőn aztán gyakran borongós, szeles időjárás valószínű kevés napsütéssel, többfelé esővel, záporokkal, és mindössze 10-12 fok körüli maximumokkal.  A jövő hét elejére helyenként visszatérhetnek az éjszakai fagyok is.

Keddtől előreláthatólag átmenetileg ismét melegszik az idő.