5-10 fokos lehűlés jön – hétvégére visszatér a márciusi idő

A szinte koranyáriasan meleg napok után hétvégére jelentős lehűlés jön, így az időjárás visszatér a normális kerékvágásba. Már „csak” átlagos, március második felének megfelelő, tavaszias hőmérsékletekre van kilátás.

Pénteken délután az északias széllel már hűvösebb levegő áramlik fölénk. A Dunántúlon és az északi-északkeleti megyékben lassanként csökken a hőmérséklet: 15-20 fok várható,  de a déli, délkeleti országrészben még 21-24 fokig melegszik a levegő. A napsütést fátyol-és gomolyfelhők zavarják, azonban csak elvétve van esély gyenge záporra.

Szombaton további lehűlés várható, az ország nagy részén 15 fok közelében alakul a maximum hőmérséklet, ami nagyjából megfelel a március végén szokásos értékeknek. Több órás napsütésre, időnként gomolyfelhőkre, élénk északias szélre, kellemes, kiránduló időre számíthatunk. Csapadékra minimális az esély.

Vasárnap észak felől egy hidegfront vonul át felettünk, ezért kevesebb lesz a napsütés, és főleg délelőtt elszórtan gyenge esők, kisebb záporok alakulhatnak ki. Az erős északias széllel tovább csökken a hőmérséklet: délután 10-12 fokra van kilátás.

Hétfőn hajnalban több helyen várható gyenge fagy, és még mérsékelten meleg, de többnyire napos idő várható.

Keddtől fokozatos felmelegedés, száraz, napos időjárás valószínű.