Csütörtökön kicsit több felhő, de továbbra is kellemes tavaszi idő

Tőlünk északra-északkeletre nedvesebb, hidegebb légtömegek haladnak el, amelyek nálunk nem okoznak jelentősebb időjárás-változást. Ebből csupán annyit érzékelhetünk, hogy a korábbiaknál pár fokkal hűvösebb lesz, és kicsit több gomolyfelhő borítja majd az eget.

Csütörtökön a több órás tavaszi napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, azonban ezekből csak elvétve, nagyobb eséllyel északkeleten fordulhat elő egy-egy tavaszias zápor. Az élénk északias széllel pár fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk, de még így is az átlagosnál melegebb, kellemes, 15-20 fok közötti maximum hőmérséklet  várható.

Péntektől – vasárnapig alapvetően szép, késő tavaszias hangulatú időjárásra van kilátás sok napsütéssel, kevés felhővel. Az éjszakák kicsit csípősek lesznek, délutánonként pedig kezdetben 20, később 22 fok körüli májusi meleg valószínű.

Hétfőn egy gyenge hidegfront érkezhet, így átmenetileg több felhőre, elszórtan kisebb esőre, záporra is van esély, és néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, de komoly lehűlés egyelőre nem valószínű.