Májusi meleg és sok napsütés lesz ezen a hétvégén

Az előttünk álló néhány napban sem lehet majd nagyon panaszkodni az időjárásra. A mai, kicsit felhősebb és pár fokkal hűvösebb idő után péntektől-vasárnapig ismét melegszik az idő, és egyre több napsütésre számíthatunk.

Csütörtökön délután a napsütést gyakran zavarják majd gomolyfelhők, de ezekből csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor. Az élénk északias szélben 16-21 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken reggelre 4-5 fok köré csökken a hőmérséklet, de északon-északkeleten a fagyzugos völgyekben akár gyenge talajmenti fagy sem kizárt. Délután a sok napsütés mellett északon több, délen kevesebb gomolyfelhő jelenik meg az égen, azonban csapadék nem valószínű. 20 fok körüli késő tavaszias meleg várható.

Hétvégén sok napsütésre, kevés felhőre, száraz időre számíthatunk. Az éjszakák kezdetben csípősek lesznek, délutánonként azonban májusnak megfelelő, 20-22 fok körüli melegre van kilátás.

Egyre valószínűbb, hogy a jövő hét elején egy gyenge hidegfront éri el térségünket, így ekkor több felhőre, és elszórt záporokra van esély, miközben néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.