Húsvét vasárnap újabb hidegfront érkezik

Folytatódik a változatos, mozgalmas időjárás. Szombaton még egy melegfront felhőzete okoz többnyire borongós időjárást elszórtan gyenge esővel, záporral.. A kezdetben napos északkeleti megyékben is egyre több felhő lesz az égen. Délután általában 13-18 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Húsvét vasárnap hajnalban egy hidegfront érkezik, a szél északnyugatira fordul és megélénkül. A front útját elszórt záporok kísérik, illetve délen-délnyugaton akár tartósabb eső is előfordulhat hajnalban. Délelőtt még sok felhő lesz az égen, majd napközben a szeles időben már időnként előbújik a Nap, és felhőátvonulásokra számíthatunk, helyenként záporokkal. Reggel 5-10, délután 14-15 fok körül alakul a hőmérséklet

Húsvét hétfőn a nap első felében még van esély néhány órás napsütésre, majd nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a késő délutáni-esti óráktól egyre többfelé ered el az eső. Reggel 1-6, délután 13-17 fok lesz.

Kedden hajnalban és reggel várható elszórtan eső, zápor, majd napközben már felszakadozik a felhőzet, és az erős északnyugati széllel jelentős lehűlés kezdődik. Délután már csak 10-13 fok lesz.

Szerdán és csütörtökön viharos északi széllel sarkvidéki eredetű, hideg légtömegek érkeznek. Sokfelé várható ismétlődő eső, amit a hegyekben havaseső, havazás válthat fel. Éjszakánként mindössze 0 fok körüli, délutánonként pedig 7-8 fok körüli késő télies hideg lehet.