Tartósan hideg időszak következik

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás az előttünk álló 7-8 napban. A hétfőn kezdődött lehűlés tovább folytatódik. A következő egy hétben az átlagosnál jóval hidegebb napokra kell felkészülnünk.

Szerdán az erős, gyakran viharos északnyugati széllel megérkezik a sarkvidéki eredetű hideg levegő: délután mindössze 3-9 fokot mérhetünk. Sokfelé várható ismétlődő eső. A hegyekben, sőt északon és nyugaton átmenetileg akár síkvidéken havaseső, havazás is lehet.

Csütörtökön is borongós, szeles, kellemetlen idő lesz eleinte sokfelé, majd egyre kevesebb helyen esővel. A hegyekben továbbra is havazhat. Reggel +3, délután +6 fok körüli késő télies hideg lesz.

Pénteken várhatóan elhagyja térségünket a viharos időjárást okozó ciklon, de mögötte többfelé kell hajnalban fagyokra számítani, és még délután is hűvös lesz, 10-11 fok körüli maximumokkal.

Szombaton átmenetileg úgy tűnhet majd, hogy végre visszatér a tavasz, 15 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet, azonban máris közeledik felénk a következő hidegfront, ami a hét legvégére/jövő hét elejére ismét lehűlést, esőket, záporokat hozhat.

Jelentősebb enyhülés a hónap végére jöhet, de a változékonyság még ekkor is megmaradhat.