Hétvégén újabb hidegfront, de ez már nem hoz erős lehűlést

A pénteki napos, hűvös idő után szombaton egy újabb hidegfront éri el térségünket, ami mögött vasárnapra pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de az előző napokban tapasztalt télies hőmérsékletek már nem térnek vissza.

Erre számíthatunk hétvégén

Szombaton a kevés napsütés mellett északnyugat felől egyre több felhő borítja majd az eget, és eleinte az ország északi felén, délután már máshol is van esély elszórtan kisebb esőre, miközben megerősödik az északnyugati szél. A sok felhő ellenére a front előtt a péntekinél kicsit enyhébb lesz az idő: délután 11-16 fok várható. (Szombat reggel a fagyzugos völgyekben továbbra is előfordulhatnak gyenge fagyok.)

Vasárnap a hidegfront és vele együtt a zártabb felhőzet dél-délkelet felé elhagyja térségünket. Mögötte felhőátvonulásokra, elszórt záporokra, erősen szeles, kissé hűvös időre van kilátás 10-12 fok körüli maximumokkal.

A jövő hét első felében fokozatos melegedés

Az elvonult front mögött hétfőn hajnalban ismét több helyen süllyedhet 0 fok alá a hőmérő higanyszála, délutánra viszont a sok napsütés hatására már 14-15 fok köré melegszik a levegő.

Kedden további melegedés, 17-18 fok körüli maximumok, azonban ismét több felhő, elszórt záporok valószínűek.

Ezt követően változékony, egyre inkább csapadékra hajló, kezdetben egyre melegebb időjárás alakulhat ki, majd a hét második felében erős lehűlés jöhet kiadós esőkkel.