Ilyen időre számíthatunk a 3 napos hétvégén

A most következő hosszú hétvégén is megmarad az időjárás változékony jellege, de már fokozatos javulás várható: eleinte az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, majd május elsején már nagyjából az átlagosnak megfelelő hőmérsékletekkel.

Szombaton

még mindig megosztott lesz hazánk időjárása, azonban ezúttal fordul a helyzet: főleg az ország középső és keleti felét borítja majd sok felhő, és ezeken a területeken van esély elszórtan esőkre, záporokra, miközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen kezd el felszakadozni a felhőzet és kisütni a Nap. Az északnyugati széllel hűvös levegő áramlik fölénk, így az egész országban visszaesik a hőmérséklet: 14 fok körüli maximumokra van kilátás.

Vasárnap

a derült tájakon hajnalra 0 fok közelébe hűlhet a levegő. Napközben a nyugati és középső tájakon már egyre hosszabb időszakokra süthet ki a Nap, keleten ugyanakkor még mindig a felhők lesznek túlsúlyban, és ott elszórtan további záporok, gyenge esők kialakulhatnak. Csak lassan melegszik az idő, délután 16 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Hétfőn

a derült, szélcsendes vidékeken ismét előfordulhatnak gyenge talajmenti fagyok, de lassanként tovább javul az idő, délután a több órás napsütés hatására 15-20 fok közé melegszik  a levegő, ami már megközelíti a május elsejének megfelelő értékeket. Az időnként megnövekvő felhőzetből záporok már keleten is csak elvétve fordulnak elő.