A Dunától keletre is megérkezik a lehűlés

Az elmúlt két napban az ország nyugati és keleti része közötti, közel 20 fokos hőmérsékleti különbség rövidesen megszűnik. Szombat reggelig a hideg levegő fokozatosan a középső és keleti megyéket is elárasztja.

Szombaton hajnalban főleg a középső és keleti megyékben kell esőre, záporokra számítani, a nyugati határszélen már fel is szakadozhat a zárt felhőtakaró. 3-10 fok közé hűl le a levegő. Szombaton napközben a középső és a keleti országrészben továbbra is sok felhő lesz az égen, de csapadékra már egyre inkább csak keleten kell számítani. A Dunántúlon időnként kisüthet a Nap. Az egész országban szeles, hűvös idő lesz 13-14 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap reggel 2-7 fok közé csökken a hőmérséklet, helyenként gyenge talajmenti fagyok kialakulhatnak. Eleinte a Dunántúlon, később a középső megyékben is egyre hosszabb napos időszakokban bízhatunk, ugyanakkor kelet felé haladva egyre több felhő borítja majd az eget, és az északkeleti-keleti megyékben borongós idő, kisebb esők, záporok várhatóak. Keleten 13-15, az ország többi részén már 16-18 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn végre keleten is egyre kevesebb lesz a felhő, és országszerte több órás napsütés, kellemes időjárás várható 16-20 fok közötti hőmérséklettel.

Nem tart sokáig a nyugodt idő

Május első hetében is folytatódik a változékony időjárás. A hétfői csendesebb nap után kedden máris egy újabb csapadékzóna érkezik, ismét megnövekszik a felhőzet és több helyen fordulhat elő eső, zápor, de a hőmérséklet ezúttal nem esik vissza jelentősen.

Szerdán és csütörtökön sem nyugszik meg a légkör: a kevés napsütés mellett gyakran beborul az ég, és több alkalommal is valószínű eső, zápor, zivatar. Éjszakánként 7-8, délutánonként 18-20 fok közelében alakulhat a hőmérséklet.