Napokig fülledt idő záporokkal, zivatarokkal

Május első hetében is folytatódik az áprilisban megszokott változékonyság. Egyelőre még nem nyugszik meg a légkör felettünk, továbbra is több alkalommal van esély csapadékra, de legalább már kellemesen enyhe, május elejének megfelelő időre van kilátás.

Szerdán hajnalban még csak a déli megyékben, napközben viszont már országszerte sokfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. Helyenként jelentős mennyiségű eső is hullhat. Csak rövid időszakokra süt ki a Nap. Fülledt  időjárás lesz. Reggel 7-12, délután 16-23 fok közötti hőmérséklettel.

Csütörtökön és pénteken nem sok változásra számíthatunk. A néhány órás napsütést gomolyfelhők zavarják, amelyekből több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Enyhe éjszakákra, és 20-21 fok körüli délutánokra számíthatunk.

Szombaton szárazabb levegő lesz felettünk, így ekkor a napsütés kerül túlsúlyba, és kevesebb helyen van esély záporokra.

A hét legvége és a jövő hét eleje ismét csapadékosabb időjárást hozhat, de ezúttal az eső mellé már a lehűlés is megérkezik. Néhány napra az átlagos alá csökken a hőmérséklet.