Az enyhe, fülledt hétvége után a jövő hét elején lehűlés jön

A hétvégén még marad a fülledt, záporokra hajló, de kellemesen enyhe időjárás, majd a jövő hét első felében néhány napra jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Olyannyira, hogy az ország egy részére visszatérhetnek az éjszakai fagyok.

Szombaton

szárazabb légtömegek érkeznek nyugat felől, így a mainál jóval több napsütésre és kevesebb gomolyfelhőre számíthatunk. A Dunántúlon minimális lesz az esély csapadékra, kelet felé haladva ugyanakkor fokozatosan növekszik a délutáni záporok, zivatarok kialakulási esélye. Leginkább a keleti megyékben kell rájuk számítani. Éjszaka 10, délután 18-23 fok várható.

Vasárnap

megint változik az időjárás: nedvesebb levegő áramlik fölénk, így sok felhőre, és egyre többfelé esőkre, záporokra kell készülni. Egyelőre még 20 fok közelében tetőzik a hőmérséklet.

A jövő hét elején hidegfront érkezik

Hétfőn a gyakran borult égből még többfelé várható eső, zápor. A megerősödő északnyugati széllel a nap második felében megkezdődik a lehűlés, de előtte még 15-20 fok közé melegszik a levegő. Kedden és szerdán már hűvös, szeles időjárásra van kilátás, felhőátvonulásokkal, ugyanakkor egyre kevesebb helyen záporokkal. Az éjszakák egyre hidegebbek lesznek: szerdán hajnalban több helyen süllyedhet kevéssel fagypont alá a hőmérő higanyszála, és délután is csupán 13-14 fok körüli értékeket mérhetünk majd.