Kedden erős lehűlés, majd csütörtöktől ismét felmelegedés

Továbbra is marad az erős változékonyság. Kedden és szerdán átmenetileg jelentősen visszaesik a hőmérséklet, majd csütörtöktől ismét gyors felmelegedés kezdődik, de tartósan zavartalan napsütésre ekkor sem számíthatunk még.

Kedden hajnalban és reggel sok felhő lesz az égen, majd felhőátvonulásokra számíthatunk szórványos záporokkal, legnagyobb eséllyel a középső megyékben. Szeles, hűvös idő lesz, délután is csupán 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán hajnalban gyengül a légmozgás, nyugalomba jut a hideg levegő, így nagyon hideg lesz a reggel: -2,+4 fok közé süllyed a hőmérséklet. Elsősorban az ország északi felén kell fagypont alatti értékekre készülni. Napközben a többórás napsütést időnként felhősödés zavarja, de csak elvétve fordulhat elő egy-egy gyenge zápor. Egyelőre még mérsékelt lesz a nappali felmelegedés: 15 fok közelében alakulnak a maximumok.

Csütörtökön reggel északon a fagyzugos völgyekben még 0  fok közelébe hűlhet a levegő, napközben azonban a délies széllel már 20-21 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A napos időszakok mellett délután helyi záporok alakulhatnak ki.

Pénteken, szombaton és vasárnap kellemesen enyhe, igazi májusi időjárás valószínű éjszakánként 12, délutánonként 22 fok körüli hőmérséklettel. A változékonyság ugyanakkor továbbra is megmarad: a napsütés melletti gyakori felhősödésből záporok, zivatarok szinte bármelyik nap előfordulhatnak.