A mainál 10 fokkal melegebb lesz a hét második felében, de még egy fagyos éjszaka vár ránk

Észak felől megérkezett a sarkvidéki eredetű hideg levegő. Kedden délután az ország nagy részén 10-16 fok között alakul a hőmérséklet, ami 6-8 fokkal kevesebb az ilyenkor megszokottnál. Sőt az északias szél tovább rontja a hőérzetet. Délután és este már lassanként szakadozik a felhőzet, azonban a középső és északi megyékben továbbra is előfordulnak záporok.

Szerdán hajnalban többfelé lehet gyenge fagy

Szerda reggelre nyugalomba jut a hideg levegő, és csökken a felhőzet, így kifejezetten csípős lesz a hajnal. Főleg az ország északi harmadán a derült, szélcsendes vidékeken 0,-2 fok közé süllyedhet a hőmérséklet, de az ország más részein is 0,+5 fok közötti hideg valószínű. (Jó eséllyel megdőlhet a május 10-ei minimum hőmérsékleti rekord.)

Szerdán napközben kezdetben hosszabb napos időszakokban bízhatunk, majd délután főleg az északi megyékben gyakran befelhősödik az ég, de eső nem várható. Már délnyugatiasra fordul az áramlás. Ennek ellenére egyelőre még 15 fok közelében marad a maximum hőmérséklet.

Csütörtöktől melegszik az idő

Csütörtökön még hűvös (0-7 fok) lesz a hajnal, azonban a délies széllel napközben már érezhetően melegebb légtömegek érkeznek: 20-21 fok várható. A többórás napsütést délután gomolyfelhők és elszórt záporok követik.

Pénteken, illetve a hétvégén kellemesen enyhe, fagyveszélytől mentes éjszakákra és 20-25 fok közötti délutánokra számíthatunk. Cserébe ugyanakkor a napsütés mellett gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet és elsősorban délutánonként több alkalommal kell záporokra, zivatarokra készülni.