Egyre nyáriasabb lesz az idő a következő napokban

Már az elmúlt néhány napban is kellemesen alakult az időjárás, amit csak az elszórtan előforduló záporok árnyékoltak be az ország egy részén. A következő néhány napban pedig már csapadéktól sem kell tartani, ugyanis az eddigieknél is szárazabb és egyre melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe.

Kedd estig azonban a megnövekvő gomolyfelhőkből főleg a középső és északkeleti-keleti megyékben még szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok, de ezt leszámítva folytatódik a kellemes májusi idő 23-24 fok körüli hőmérséklettel.

Szerdán már sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Kis eséllyel esetleg a déli-délkeleti megyékben egy-egy kisebb helyi zápor még kialakulhat, de nem ez lesz a jellemző. Reggel 7-12, délután 21-26 fok valószínű.

Csütörtökön és pénteken többnyire napos, száraz, koranyárias hangulatú időre van kilátás. A maximum hőmérséklet egyre nagyobb területen éri el vagy haladja meg kevéssel a 25 fokot.

Szombaton is marad az ország nagy részén a napos, meleg idő, de délutántól a Dunántúlon több gomolyfelhő lehet az égen és növekszik a záporok esélye.

Vasárnap már az egész ország fölött gyakoribb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ismét több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A hőmérséklet ugyan pár fokkal mérséklődik, azonban továbbra is úgy tűnik, hogy komoly lehűléstől nem kell tartani.