A következő napokban ismét gyakoribbak lesznek a zivatarok

Nedvesebb léghullámok érték el térségünket. Kedden délelőtt a Dunántúlon voltak kiadós zivatarok, a nap hátralévő részében pedig egyre többfelé kell rájuk számítani, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Általában 20-27 fok között alakul a hőmérséklet, de zivatarok környezetében átmenetileg ennél hidegebb is lehet.

Szerdán

nyugat felől egy hidegfront érkezik, így a kevés napsütés mellett ismét gyakran beborul az ég, és országszerte kialakulnak záporok, zivatarok, miközben az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Reggel 11-15, délután 20-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön

a front mögött az erős északias széllel hűvösebb légtömegek érkeznek, így 19-20 fok közelébe mérséklődik  a nappali felmelegedés. A gyakori felhősödésből újból többfelé fordulhatnak elő záporok.

Pénteken

még szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás. A néhány órás napsütés mellett szórványosan továbbra is kialakulhat egy-egy zápor, azonban várhatóan már kevesebb helyen, mint a korábbi napokban.

Szombattól

továbbra is úgy tűnik, hogy egyre több napsütésre, egyre kevesebb felhőre és fokozatos felmelegedésre van kilátás. A jövő hét első felében megérkezhet a száraz, napsütés nyári idő 28-30 fok közeli hőmérsékletekkel.