Május végére megérkezik a napsütéses, 30 fok közeli nyári idő

Továbbra is nagyon kedvezőek az időjárási kilátások május végére. Egyre valószínűbb, hogy a következő napokban fokozatos felmelegedés mellett egyre több napsütésre, a jövő hét elején már igazi nyári időre számíthatunk.

A csütörtökinél hidegebb már nem lesz ezen a héten

Az észak felől érkező hűvösebb légtömegek csütörtökön éreztetik leginkább a hatásukat. A gyakran gomolyfelhős, szeles időben csak 17-22 fok között alakulnak a maximumok, ami pár fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásos értékeknél. Záporokra ma már csak elszórtan kell számítani, és hevesebb felhőszakadásra, zivatarra is kicsi az esély.

Pénteken és szombaton fokozatosan javul az idő

Pénteken és szombaton javuló tendencia lesz jellemző: az idő előrehaladtával egyre kevesebb felhő zavarja majd a napsütést, és egyre inkább csökken a záporok valószínűsége. A szél is fokozatosan mérséklődik. Az éjszakák még frissek lesznek, napközben azonban fokozatosan melegszik a levegő: pénteken 22, szombaton már 24 fok körüli hőmérséklet várható.

Vasárnaptól felhő is alig lesz az égen

Vasárnaptól – keddig beköszönt az igazi nyárias idő: derült égboltra, szikrázó napsütésre, és egyre magasabb hőmérsékletekre van kilátás: kezdetben 25, majd 27, végül 29 fok körül alakulnak a maximumok.

A jövő hét közepén egy hidegfront súrolhatja térségünket, így ekkor ismét megnő a zivatarok esélye, és átmenetileg pár fokkal mérséklődhet a meleg.