A következő 10 napban több hullámban is érkezhet enyhülés és sok csapadék

Nagyon változatos időjárásra van kilátás a következő 10 napos időszakban. Pénteken 10 fok körüli kora tavasz, majd a hétvégére erős lehűlés, a jövő héten pedig több hullámban enyhülés és csapadék érkezése valószínű.

Pénteken tavasz és tél

Pénteken a ködös hajnal után eleinte több órára kisüthet a Nap és az erős délies szélben 8-13 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az ország északkeleti harmadán még ekkor is maradhatnak ködfelhős, hűvösebb vidékek. Délután aztán nyugat felől markáns hidegfront érkezik: egyre többfelé ered el az eső, amit a késő esti óráktól nyugaton már havaseső, hó válthat fel. Többfelé kell jelentős mennyiségű csapadékra készülni.

Télies hétvége

Szombaton a középső és a keleti megyékben még több helyen valószínű csapadék, ami nyugat felől egyre inkább havaseső, hó formájában hullhat, de ugyanakkor nyugati irányból már egyre nagyobb területen fordul szárazra az időjárás. Már csak 1-5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap szárazabb, hideg télies idő valószínű reggel -3, délután +2 fok körüli hőmérséklettel. Eleinte még keleten lehet kisebb hóesés.

A jövő héten több hullámban felmelegedés

A jövő héten délnyugat felől több hullámban is nedves, enyhe légtömegek áramlanak fölénk, azonban időnként a tőlünk északnyugatra lévő hideg levegő is érezteti a hatását, így nagyon mozgalmas időjárásra van kilátás.

A hét elején erősebb felmelegedés valószínű, 10 fok körüli, sőt délen akár a feletti hőmérsékletekkel és kiadós esőkkel, sőt kezdetben északon még akár havazás is lehet. A hét közepén aztán egy átmeneti kisebb lehűlés jöhet, amit a jövő hét második felében újból enyhülés és egyre csapadékosabb idő követhet.