Legkorábban január közepén lehet kicsit téliesebb jellegű az időjárás

Vasárnap is megdőlt a napi melegrekord

Vasárnap ismét megdőlt a napi maximum hőmérsékleti rekord. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján Mohácson 17,7 fokot mutattak a hőmérők. Ez már nagyjából április közepének megfelelő hőmérséklet.

Az előttünk álló hét még nem hozza meg az igazi telet

Ahogy korábban is írtuk, az előttünk álló héten csak nagyon lassan, fokozatosan fordul hűvösebbre az időjárás. A hét elején +10, a közepén +8, majd a jövő hétvégén már +5,+4 fok környékére mérséklődhet a nappali felmelegedés. Ezek az értékek azonban még mindig magasabbak az ilyenkor elvárhatónál, így az igazi, januári tél nagy valószínűséggel ezen a héten még nem érkezik meg hazánkba.

Január közepén már téliesebb hangulatú napokra is van esély

A hónap közepén, 16-18-a között növekszik a csapadék esélye, ami ekkor az ország egy részén már síkvidéken is havaseső, hó formájában hullhat. Komoly, tartós lehűlésre, keményebb fagyokra  utaló jelzések azonban egyelőre még erre az időszakra sem látszanak.

Az a valószínűbb jövőkép, hogy inkább az átlagos közelében vagy annál kissé magasabban alakulhat majd a hőmérséklet. Extrém melegre ugyanakkor már minimális az esély.