Lassanként tovább hűl az idő – a hétvégén néhol akár hópelyheket is láthatunk

Az elmúlt időszak tavaszias időjárását okozó enyhe levegő fokozatosan délkelet felé húzódik vissza, és a helyét az észak felől érkező egyre hűvösebb légtömegek veszik át. Lassan, de biztosan fokozatosan tovább csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön

továbbra is sok felhő borítja majd az eget, inkább csak rövid időszakokra bukkanhat elő a Nap. Ezúttal főleg a középső-, illetve keleti megyékben fordulhat elő elszórtan gyenge eső. Reggel 0,+5, délután 4-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken

marad a borongós idő, de csak néhol számíthatunk gyenge esőre. Egy árnyalattal tovább csökken a hőmérséklet: Reggel +2, délután +6 fok körüli értékek valószínűek.

A hétvége már egyre inkább télies hangulatú lesz

A hétvégén tovább folytatódik a lehűlés. Szombaton, illetve vasárnap hajnalban ismét számíthatunk elszórtan gyenge csapadékra, ami kezdetben eső, majd havaseső, végül pedig hó formájában hullhat. Nagy mennyiségű csapadék azonban nem valószínű, egyelőre inkább csak a kisebb hószállingózások teszik téliesebb hangulatúvá az időjárást, és vasárnap már egyre szárazabb levegő áramlik fölénk.
Előreláthatólag vasárnaptól visszatérnek az éjszakai fagyok, délutánra pedig már csak +3,+4 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

A jövő hét első felében ismét nagyobb eséllyel várható csapadék

Jövő kedden és szerdán egyre nagyobb eséllyel fordulhat elő csapadék, de ennek halmazállapota még bizonytalan. Most az tűnik valószínűbbnek, hogy az ország északi harmadán hó, ettől délre vegyesen eső, havaseső, majd később ott is hó hullhat, ugyanis a déli területek fölé a csapadékkal együtt átmenetileg enyhébb levegő is érkezhet a magasban.