Hétvégétől téliesen hideg időszak veszi kezdetét

Az elmúlt napokban kezdődött fokozatos lehűlés tovább folytatódik, így szombattól már egyre téliesebb hangulatúvá változik időjárásunk. Jelentős, tartós felmelegedés egyelőre nem valószínű.

Szombaton több helyen havazhat

Szombaton sok felhő lesz felettünk, és többfelé fordulhat elő gyenge eső, majd a hidegebb légtömegek érkezésével egyre inkább havasesőre, havazásra, hószállingózásra számíthatunk. Jelentős csapadék nem várható, azonban az ország egy részén akár vékony hólepel is kialakulhat. Reggel +2, délután +3 fok környékén alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már igazi januári idő lesz

Vasárnap hajnalra már 0,-6 fok közé hűl a levegő, délután pedig +2 fok körüli hőmérséklet valószínű, ami nagyjából megfelel a január közepén szokásos értékeknek. Hajnalban és délelőtt a középső-, illetve nyugati területeken még előfordulhat elszórtan hószállingózás, gyenge hóesés, majd északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, és néhány órára a Nap is kisüthet.

Hétfőn száraz, még hidegebb idő

Hétfőn már erősen fagyos (-4,-10 fok) reggelre és mindössze 0 fok körüli délutánra számíthatunk, de cserébe hosszabb napos időszakok valószínűek.

Keddtől ismét többfelé lehet csapadék

Kedden a nap második felében, illetve szerdán többfelé fordulhat elő csapadék. Az ország északi, északkeleti harmadán inkább hó, ettől délre vegyesen eső, havaseső, ónoseső eshet. A hét közepére kissé enyhül az idő: éjszakánként -4,+1, napközben +1,+6 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Jelentős, tartós felmelegedésre azonban kicsi az esély, sőt a hét második felében újabb lehűlésre utaló jelzések látszanak, így továbbra is télies maradhat az idő.