Fagyosan indul a hét, aztán enyhülés, majd ismét lehűlés valószínű

Hétfőn reggel a hófedte tájakon erős fagyok lehetnek

Hétfő hajnalra  -2,-8 fok közé hűl le a levegő, de a derült, szélvédett, hóval borított tájakon -10 fok körüli fagyok is előfordulhatnak. Délután is hideg lesz, csupán 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Napközben az ország délnyugati-déli felén sok marad a felhő, és ezeken a területeken előfordulhat gyenge hóesés, hószállingózás, míg északkelet felé haladva egyre hosszabb napos időszakokban bízhatunk.

Kedden egyre többfelé csapadék és enyhülés

Kedden enyhébb, nedvesebb léghullámok érkeznek: beborul az ég, és nyugat felől többfelé számíthatunk csapadékra: északon-északkeleten hó, havaseső, máshol egyre inkább eső valószínű. A fagyos reggel után délutánra 0-8 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Délen-délnyugaton lesz a legmelegebb.

A hét közepén változékony, szeles, enyhébb idő

Szerdától-péntekig naponta érkeznek fölénk az időjárási frontok, így gyakori felhősödésre, több alkalommal is csapadékra és szeles időre számíthatunk. A csapadék halmazállapota a hegyekben hó/havaseső, máshol többnyire eső lehet már. Éjszakánként 0 fok környékén, vagy kevéssel az alatt, délutánonként pedig általában +5,+6 fok körül alakulhat a hőmérséklet (délen-délnyugaton a magasabb értékekkel.)

A hétvége ismét lehűlést hozhat

A jövő hétvégére ismét lehűlésre utaló jelzések látszanak, eleinte még több helyen csapadékkal, ami egyre inkább hó formájában hullhat.