Februárban jöhetnek az idei tél leghidegebb napjai

A tél első fele az átlagosnál enyhébb volt

Már túl vagyunk a 2017/2018-as meteorológiai tél első felén, eddig azonban nem mondható el, hogy gyakran kedvezett volna az időjárás a tél szerelmeseinek. Bár az elmúlt egy hétben már többször is téliesebb üzemmódba váltott időjárásunk, ez a tél mostanáig még így is összességében az átlagosnál enyhébbnek bizonyult.

Valószínűleg lesz még hidegebb az eddigieknél

Az asztrológiai prognózisok alapján még nem érdemes temetni az idei telet. Télies hangulatú időjárásra, az elmúlt hétvégihez hasonlóan, a közeljövőben is számíthatunk, de az igazán kemény, hideg napokat mégis inkább februárban érdemes „keresni”.

A február 6-20-a közötti időszakban olyan bolygóállások lesznek túlsúlyban, amelyek kedveznek az átlagosnál hidegebb és csapadékos időjárásnak. Ebben a periódusban – ha nem is folyamatosan van kilátás hideg időre –  de jó eséllyel elérhetik térségünket sarkvidéki eredetű légtömegek, amelyek keményebb éjszakai fagyokat és napközben is 0 fok alatti hőmérsékleteket eredményezhetnek. Éppen ezért nem kizárt, hogy ekkor mérhetjük majd a 2017/2018-as téli szezon legalacsonyabb hőmérsékleteit. Mindehhez pedig több ízben csapadék is társulhat, ami a hideg idő miatt összefüggő hótakarót alakíthat ki az ország nagy részén.

Mennyi az esély arra, hogy ez tényleg így lesz?

Természetesen ilyen időtávban ez nem tekinthető 100%-ot közelítő prognózisnak, azonban a nagy havat és az igazi telet váróknak  mégis van okuk reménykedni, hiszen az asztrológiai módszerrel készült előrejelzések alapján február középső harmadában inkább az átlagosnál hidegebb, télies időre utaló jelzések vannak többségben, vagyis nagyobb az esély erre a jövőképre, mint egy enyhe időszakra.