A hét közepén délnyugat felől enyhülés kezdődik

Az elmúlt néhány nap téliesebb időjárása után ismét fokozatos enyhülés kezdődik, ami a déli- és nyugati területeken lesz leginkább érezhető. Északkeleten ugyanakkor tartósan párás és hidegebb maradhat a levegő.

Szerdán délnyugaton már enyhébb idő várható

Szerdán hajnalra 0,-8 fok közé süllyed a hőmérséklet, és többfelé képződhet pára, illetve köd, ami főleg az északi tájakon maradhat meg többfelé napközben is. Az ország nagy részén a felhők lesznek túlsúlyban és többnyire -1,+5 fok között alakulnak a maximumok. Inkább csak délnyugaton van esély hosszabb napos időszakokra, ahol +6,+7 fok körüli értékeket is mérhetünk.

Csütörtökön tovább emelkedik a hőmérséklet

Csütörtökön az élénk délies széllel enyhébb levegő áramlik fölénk. A fagyos éjszaka után délutánra már +5,+10 fok közé melegszik az idő, és néhány órára kisüthet a Nap. Északkeleten ugyanakkor lehetnek tartósan párás, felhős, nyirkos területek. Ezeken a tájakon továbbra is 0 fok közelében maradhat a hőmérséklet.

Péntektől-hétfőig

Alapvetően tovább folytatódik a párás, eseménytelen, enyhe időjárás, számottevő csapadék nélkül. Éjszakánként 0 fok körül vagy kevéssel az alatt, délutánonként pedig általában +6,+11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Főleg az ország északkeleti harmadán továbbra is erősebb lehet a ködhajlam, így ott hidegebb maradhat az idő.