Milyen időt hozhat a következő két hét?

A január végi enyhe idő után február elejére már visszaesik a hőmérséklet, és helyenként havaseső, hó is hullhat, azonban az igazi téli idő majd csak jövő héten érkezhet meg.

Január 30-31: még mindig enyhe idő

Kedden +10, szerdán +8 fok körül tetőznek majd a maximumok, azaz még mindig jóval melegebb lesz az ilyenkor szokásosnál. Jelentős csapadék ebben a két napban még nem várható, kedden viszont sokfelé fújhat erős északnyugati szél.

Február 1-5: hűvösebb, de még nem igazi téli idő

Február 1-jén, csütörtökön egy hidegfront vonul át felettünk esővel, záporokkal, majd a hideg levegő érkezésével eleinte a hegyekben, később máshol is havaseső, hó formájában hullhat a csapadék. Ezt követően változékony, kissé hűvösebb napok következhetnek gyengébb éjszakai fagyokkal, és +5 fok körüli délutánokkal.

Február 6-12: további lehűlés jöhet

Február 5-e után már nagyobb valószínűséggel érhetik el térségünket hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömegek, és főleg az időszak első felében többfelé van esély csapadékra is. Ennek halmazállapota ilyen időtávban még bizonytalan, de a lehűlés miatt ebben a periódusban egyre jobbak a havazás esélyei.