Még két enyhébb nap, aztán fokozatos lehűlés kezdődik

Kedden, szerdán, illetve csütörtökön a nap első felében is melegebb lesz az ilyenkor szokásosnál. Péntektől aztán lassanként visszatér az időjárás a normális, télies kerékvágásba.

Szerdán még enyhe lesz a délután

Szerda hajnalra már mindenhol mérséklődik az addig erős szél, és főleg a Dunától keletre süllyedhet 0,-3 fok közé (északkeleten akár -5 fok köré is) a hőmérő higanyszála, míg a Dunántúlon kevéssel fagypont feletti értékek lehetnek. Napközben változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, néhány órás napsütéssel. A mainál már kissé alacsonyabb, 5-10 fok közötti maximumok valószínűek, de ez még mindig jóval magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Csütörtökön hidegfront érkezik

Csütörtökön északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kell esőre számítani, amit az esti óráktól eleinte a hegyekben, később északnyugaton-nyugaton havaseső, havazás válthat fel. Az érkező hidegfront előtt a déli órákra még 10 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet, majd délutántól az északnyugatira forduló széllel lehűlés kezdődik.

Pénteken eleinte még lehet vegyes halmazállapotú csapadék

Pénteken hajnalban és reggel még többfelé van esély esőre, havasesőre, hóra. Főleg a magasabban fekvő vidékeken ismét kifehéredhet a táj. Napközben aztán északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. A hidegfront mögött +4,+5 fok  köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Hétvégén már hűvösebb, téliesebb jellegű idő

Hétvégén visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok, délutánonként pedig +4,+5 fok környékén alakulhat a hőmérséklet. A hét legvégén/a jövő hét elején ismét növekszik a csapadék valószínűsége, és további lehűlésre van kilátás, így egyre jobbak a havazás esélyei.