A hét közepén kora tavasz, a hétvégén már áprilisi meleg várható

A hét hátralévő részében napról-napra tovább enyhül az idő. A hét közepén elérjük az ilyenkor szokásos 7-8 fok körüli értékeket, majd a hétvégére már 15-17 fok körüli, áprilisnak megfelelő hőmérsékletekkel beköszönt az igazi tavasz.

Kedden

többfelé számíthatunk csapadékra: A Dunántúlon és északon, illetve a hegyekben eleinte ónoseső, havaseső, hó is eshet, míg máshol inkább az eső lesz jellemző. Délutánra 0,+6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán

eleinte még több helyen, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, és nyugat felől felszakadozik a zárt felhőzet. A reggeli 0 fokról délutánra +7 fok köré enyhül az idő.

Csütörtökön

főleg reggel-délelőtt van esély az ország déli felén esőkre, záporokra, majd ott is megszűnik a csapadék, és országszerte kisüthet hosszabb időszakokra a Nap. Hajnalban továbbra is 0, napközben már 9-10 fok körüli kora tavaszias hőmérsékletet mérhetünk.

Péntektől – vasárnapig

további felmelegedés valószínű. Az éjszakai fagyok megszűnnek, délutánonként pedig 12, majd 15, végül 17 fok körüli tavaszias melegre van kilátás. A napsütés azonban nem lesz zavartalan. A gyakori felhősödésből szórványosan fordulnak elő esők, záporok, a délies szelet pedig többfelé erős lökések kísérhetik.