Vasárnap éjszaka többfelé eshet, de a hét elején is marad a meleg, tavaszi idő

Vasárnap délután akár 20 fok is lehet

Vasárnap délutánra 14-20 fok közé melegszik a levegő, ami már az áprilist idézi. Ettől pár fokkal hűvösebb az ország északkeleti felén lehet, ahol több felhő borítja az eget. A délutáni órákban aztán már délnyugat felől is felhősödés kezdődik, és az esti-éjszakai óráktól egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Kifejezetten enyhe lesz az éjszaka.

Hétfőn is meleg, tavaszi idő záporokkal

Hétfőn reggel a keleti-északkeleti megyékben még többfelé eshet, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és kisüt a Nap. Délután a szeles időben a napsütést ismét időnként felhők zavarják, amelyekből szórványosan fordulnak elő tavaszias záporok, helyenként akár dörgés, villámlás kíséretében. Délutánra továbbra is áprilisi magasságokba, 16-18 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Kedden szórványos záporok

A néhány órás napsütés mellett kedden is számíthatunk felhős időszakokra, és szórványosan alakulnak ki záporok. Néhány fokkal már visszaesik a hőmérséklet, de még mindig az ilyenkor szokásosnál magasabb, 15 fok körüli értékek várhatóak.

A hét közepén pár fokkal hűvösebb, de még így is kellemes idő

Szerdán és csütörtökön pár fokkal hűvösebb, azonban továbbra is kellemes, 12-13 fok körüli maximumokra van kilátás, eleinte még elszórtan, később egyre kevesebb helyen záporokkal.

A hosszú hétvégén csapadékosra fordulhat időjárásunk

A hosszú hétvége változékony időt tartogat. A szárazabb csütörtök után péntektől növekszik a csapadék valószínűsége, sőt az ország egy részén akár kiadós eső is hullhat. A hőmérséklet alakulásában ugyanakkor még nagy a bizonytalanság.