Szombattól legalább 5-6 napra visszatér a télies idő

Az már szinte biztos, hogy szombaton észak felől hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek zúdulnak Európa jelentős részére. Az pedig nagyon valószínű, hogy ez a hideg légtömeg napokig meghatározza majd a kontinens időjárását: a jövő héten erősen fagyos éjszakák és téliesen hideg nappalok várnak rá.

Csütörtökön még kora tavasz

Csütörtökön az időnként megnövekvő felhőzetből még csak elszórtan számíthatunk kisebb esőkre, gyenge záporokra. Egyelőre 12 fok körüli kora tavasz várható.

Pénteken már kiadós esők, de még viszonylag enyhe idő

Pénteken átvonul felettünk egy csapadékzóna, ami főleg a nap első felében okoz sokfelé kiadós esőket. Délután délnyugat felől már megszűnik a csapadék, és szakadozik a felhőzet. Egyelőre még 8-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton jelentős csapadék és markáns lehűlés

Szombaton újból jelentős esőzésre van kilátás, de az esőt délutántól egyre többfelé havaseső, majd havazás válthatja fel, ugyanis észak felől viharos szél kíséretében megérkezik a hideg, sarkvidéki eredetű levegő. Napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet: késő délutánra-estére már országszerte 0 fokig eshet vissza a hőmérő higanyszála.

A vasárnap már a tél jegyében telik

Az erős, időnként viharos északias széllel vasárnapra már szárazabb, de nagyon hideg levegő érkezik fölénk: délután is csupán 0  fok körül, többfelé kevéssel az alatt maradhat a hőmérséklet.  Eleinte még elszórtan előfordulhat kisebb havazás, hózápor.

Hétfőtől – csütörtökig

alapvetően hideg, télies hangulatú időre van kilátás. Főleg a hét első felében kemény (-5,-10 fok közötti) éjszakai fagyokra kell készülni, és napközben is 0,+2 fok körüli januári hideg valószínű. Kedd-szerda környékén egy tőlünk délre lévő ciklon (egyelőre bizonytalan mértékben) érintheti térségünket, így ekkor növekszik a havaseső, havazás esélye.

A hét közepén már néhány fokkal enyhülhet a rendkívüli hideg, azonban valószínűleg még ekkor is inkább a télre emlékeztet majd az időjárás. Számottevő enyhülés, tavasziasabb jellegű idő a jövő hétvégére érkezhet legkorábban.