Szerda reggel már több helyen lehet gyenge fagy

Már a keddi reggel is meglehetősen csípős volt: az ország nagy részén 4-7 fok közé hűlt a levegő, de az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján az északi-északkeleti határ közelében -1 fokot is mértek. Szerdán még hidegebb lesz a hajnal: nagyobb területen mérhetünk 0 fok körüli hőmérsékleteket.

Kedden

a sok napsütés ellenére délutánra csupán 15 fok köré melegszik a levegő. A hőérzetet pedig tovább ronthatja a sokfelé erős északnyugati szél.

Szerdán

hajnalra nyugalomba jut felettünk a hideg levegő, mérséklődik a szél, így a derült égbolt alatt már +1,+6 fok közé süllyed a hőmérséklet, de az országban már több helyen van esély talaj menti fagyra, sőt elszórtan, főleg a fagyzugos völgyekben, akár kétméteres magasságban is -1,-2 fokot mutathatnak a hőmérők. Szerdán délután aztán ismét sok napsütés várható, és a mainál már egy kissé magasabb, 16-17 fok körüli maximum hőmérséklet valószínű.

Csütörtökön és pénteken

lassanként enyhülnek, de még mindig nagyon hűvösek (3-9 fok között) maradnak az éjszakák. Talaj menti fagy már egyre kevesebb lehet. Délutánonként azonban a sok napsütés és a fölénk áramló enyhébb levegő hatására csütörtökön 19-20, pénteken már 21-22 fok köré melegszik a levegő.

Hétvégén

valószínűleg északnyugat felől egy újabb, de ezúttal gyengébb hidegfront éri el térségünket, így főleg szombaton gyakrabban lehet felhős az ég. Ez a front azonban előreláthatólag csak elszórtan okoz majd kisebb esőt, záport. Az élénk északnyugati széllel 17-18 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés.