Szélsőségektől mentes, időnként szeles időjárást hoz október első hete

Az előttünk álló egy hétben jelentős kilengésektől mentes, őszi időjárásra érdemes készülni. Az éjszakai fagyok megszűnnek, délutánonként pedig többnyire az ilyenkor szokásosnak megfelelő hőmérsékleteket mérhetünk.

Hétfőn

egy közeledő hidegfront előtt kissé enyhébb, 16-22 fok közötti maximumok várhatóak. Eleinte főleg a Dunától keletre boríthatja több felhő az eget, majd estétől nyugat felől növekszik a felhők mennyisége. Napközben a délkeleti szél lesz élénk, késő délutántól pedig nyugat felől egyre inkább az északnyugati szél erősödik meg.

Kedden

a hidegfront át is vonul felettünk, de sem jelentős lehűlést, sem számottevő csapadékot nem okoz. A nap első felében több felhő lesz felettünk, amelyekből csak néhol fordulhat elő egy-egy kisebb eső vagy zápor. Délután aztán fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Az élénk, időnként erős északnyugati szélben 15-22 fokra van kilátás. Délkeleten lesz a legmelegebb.

Szerdán és csütörtökön

a napsütést időnként felhősebb időszakok zavarják, de továbbra is csak helyenként van esély egy-egy záporra. Az eleinte erős szél fokozatosan veszít erejéből. Éjszakánként 4-9, délutánonként 15-20 fok közötti hőmérséklet várható.

Péntektől

előreláthatólag kissé melegebbre és naposabbra fordul időjárásunk: 20-22 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.