Ez valószínű októberben: vénasszonyok nyara, kiadós csapadék és erősebb lehűlés

Az asztrológiai prognózisok arra utalnak, hogy mozgalmas időjárást tartogat az idei október. Kellemes, napsütéses vénasszonyok nyara, kiadós csapadék, időnként erős szél és lehűlés is körvonalazódik. Részletek az alábbiakban.

Október 1-8

A hónap első hete valószínűleg inkább az átlagoshoz közeli, túlnyomóan száraz, tipikus október elejének megfelelő időjárást tartogat, időnként élénk-erős széllel. A maximumok többnyire 15-20 fok között alakulnak majd, de az időszak második felében már mérhetünk 20-24 fok közötti értékeket is.

Október 9-22

az október 9-22-a közötti időszakban számíthatunk arra, hogy több alkalommal is visszaköszön még a vénasszonyok nyara. Ez nem azt jelenti, hogy végig meleg időjárás várható, egyelőre csupán annyi látszik, hogy ebben periódusban több hullámban is van esély felmelegedésre, az átlagosnál több fokkal magasabb hőmérsékletekre. A naposabb, melegebb időszakok között azonban időnként hidegfrontok hoznak hűvösebb időjárást. A lehulló csapadék mennyisége ebben az időszakban bizonytalan.

Október 23-31

Az asztrológiai jelzések arra utalnak, hogy valamikor október utolsó harmadában jöhet egy kiadós csapadékkal járó időjárási helyzet, ami akár erősebb lehűlést is hozhat. Annak elég nagy a valószínűsége, hogy ekkor Közép-Európa térségében többfelé hullhat jelentős mennyiségű eső. Abban ugyanakkor nagyobb a bizonytalanság, hogy milyen mértékű lehűlés következik be, de van esély arra, hogy a magasabb hegycsúcsainkon ekkor már akár havaseső/hó is hulljon.