Itt a friss kéthetes előrejelzés: vénasszonyok nyara, aztán fokozatos lehűlés

Az előttünk álló kéthetes időszak első felében még kitart a kellemes vénasszonyok nyara, majd fokozatos átalakulás kezdődik időjárásunkban.

Október 15-20: kellemes idő

A következő napokban folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb, száraz, vénasszonyok nyara jellegű időjárás. Annyi változást tapasztalhatunk, hogy a hét második felében 1-2 fokkal csökken, de még így is kevéssel 20 fok felett marad a nappali felmelegedés.

Október 20-22: fokozatos lehűlés

Október 20-a után már lassanként hűvösebb, azonban egyelőre még többnyire száraz légtömegek érik el térségünket. A napsütést időnként felhős időszakok zavarhatják, de még csak elszórtan van esély kisebb esőre vagy záporra.  Előreláthatólag 15-20 fok közé mérséklődnek a maximumok.

Október 23-31: további lehűlés és csapadék

Október utolsó hetében észak-északnyugat felől további lehűlésre van esély. Ekkor már kiadósabb csapadékkal járó ciklonok is elérhetik térségünket, így végre enyhülhet a szárazság. Ebben az időszakban az átlagosnál hűvösebb, változékony, gyakran szeles időjárás alakulhat ki. A magasabb hegycsúcsainkon az eső mellett akár havaseső, havazás sem kizárt, de ez utóbbiban még nagy a bizonytalanság.