Hétvégén véget ér a hosszú vénasszonyok nyara – lehűlés kezdődik

Szombatig még kitart a kellemesen enyhe időjárás, majd vasárnaptól fokozatos lehűlés kezdődik. Véget ér a hosszú vénasszonyok nyara.

Szerdán

A Dunántúlon több, keleten kevesebb felhő borítja majd az eget. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. Egyelőre még marad a kellemesen enyhe idő, 19-24 fok közötti maximumokkal. Inkább csak a nyugati megyékben lehet pár fokkal hűvösebb ennél.

Csütörtöktől – szombatig

már időnként felhős, de továbbra is az átlagosnál melegebb, nyugodt idő várható. A Dunántúlon – főleg csütörtökön – helyenként már egy-egy gyenge zápor vagy eső sem kizárt, azonban nem ez lesz a jellemző. A délutáni órákban marad a 22 fok körüli meleg, inkább csak a tartósabban felhős nyugati tájakon mérhetünk ennél alacsonyabb értékeket.

Vasárnap

erős északi széllel megérkezik az első hidegfront, amely mögött 16-17 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke. Ez a front azonban csak elszórtan okozhat majd kisebb mennyiségű csapadékot, gyenge eső vagy zápor formájában.

A jövő hét első felében

kezdetben még többnyire száraz időre, és 16-17 fok körüli maximumokra van kilátás, majd kedd-szerda környékén egy újabb hidegfront érkezése valószínű, ami további lehűlést okoz. Ezt követően, az október 24-31-e közötti időszakban már növekedhet a csapadék esélye is.