Jövő hét = hidegfrontok, erős szél, lehűlés, majd melegedés végül sok eső

Nem a frontérzékenyeknek kedvez a most következő hét időjárása: erősen változékony, gyakran szeles, hűvös napok előtt állunk.

Hétfőn naposabb

Hétfőn egyre hosszabb napos időszakokra számíthatunk, és a az időnként megnövekvő felhőzetből csak néhol van esély gyenge esőre vagy záporra. Reggel 5-10, délután 13-18 fok lesz.

Kedden gyenge hidegfront

Kedden még csak egy gyenge hidegfront érinti térségünket a reggeli órákban, aminek útját időnkénti felhősödés és élénk-erős északnyugati szél kíséri. Ebből a frontból csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor. Késő délutántól aztán a következő, közeledő hidegfront hatására északnyugat felől növekszik a felhők mennyisége. Délután 11-16 fok közötti hőmérséklet várható.

Szerdán erős hidegfront

Szerdán egy markánsabb hidegfront vonul át felettünk, amely már többfelé okoz esőket, záporokat, az északnyugati szél pedig viharossá fokozódik. 10-15 fok közötti maximumokat mérhetünk, de a szeles időben ennél jóval hidegebbet érezhetünk majd.

Csütörtökön

a front mögött szeles, hűvös időre van kilátás szórványos záporokkal, kevés napsütéssel. Reggel 0,+5, délután mindössze 8-14 fok várható.

Péntektől – vasárnapig

folytatódik a mozgalmas időjárás: eleinte délnyugat felől gyors felmelegedés és szárazabb időjárás valószínű, majd a hét vége felé közeledve egyre nedvesebb és hűvösebb légtömegek közelítik meg térségünket, így egyre nagyobb eséllyel kell esőre számítani, amelynek mennyisége már jelentős is lehet.