Még a november is tartogat 20 foknál melegebb napokat

Az elmúlt napokban már kaphattunk egy kis ízelítőt a hűvösebb őszből, de ez csak átmenetinek bizonyul. A hosszútávú prognózisok arra utalnak, hogy az előttünk álló 2-3 hétben is összességében az átlagosnál melegebb időjárásra lehet készülni.

Október utolsó napjaiban 25 fok közeli meleg

Szombaton délután a délkeleti országrészben 25-27 fok közötti nyárias, rekord közeli hőmérsékletek is előfordultak az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján. Vasárnap és hétfőn a déli megyékben továbbra is van esély 25 fok közeli vagy azt elérő maximumokra, de az ország más tájain is 20-23 fok közé melegszik a levegő.

A november is 20 fok körüli meleggel indul

Ugyan kedd-szerda környékén átmenetileg 15-20 fok közé „mérséklődhet” a nappali felmelegedés, de ezt követően, november első napjaiban ismét jellemzővé válhatnak a 20 fok körüli, illetve kevéssel a feletti értékek.

Még vannak tartalékai az enyhe levegőnek

Az asztrológiai előrejelzések alapján az látszik, hogy november közepéig még egy hullámban érkezhet erősebb felmelegedés, így ismét van esély az átlagosnál jóval melegebb napokra, amikor akár melegrekordok is dőlhetnek. Átmeneti, kisebb lehűlésekre ugyan lehet számítani, de a november első fele összességében a megszokottnál enyhébb időjárásúnak tűnik jelenleg.