A következő 10 napban még vannak tartalékai a meleg levegőnek

A következő napokban ugyan néhány fokkal csökken a nappali felmelegedés mértéke, azonban még így is az átlagosnál jóval melegebb időjárásra lehet számítani. Ez a csökkenő tendencia ráadásul november 10-e után máris megtorpanni látszik.

November 6-9: enyhe idő

Az előttünk álló napokban csak 1-2 fokos, további hőmérséklet-csökkenésre készülhetünk. Ez annyit jelent, hogy éjszakánként 3-8 fok között, délutánonként pedig eleinte 17-18, majd 16 fok körül alakulhat a hőmérséklet. (A tartósan párás, felhős tájakon ugyanakkor 10 fok közelében mozoghatnak a maximumok, vagyis már ízelítőt kaphatunk az átlagos novemberi őszből. Ez azonban csak elszórtan, az ország területének kis részén lesz így.

November 10-17: még jöhet újabb felmelegedés

November 10-e után nemhogy tovább csökken, hanem várhatóan újra inkább emelkedésnek indul majd a hőmérséklet. A november 10-20-a közötti periódusban, annak is főleg az első felében még jó eséllyel számíthatunk arra, hogy dél felől melegebb léghullámok érik el térségünket, így az ország egy részén ismét elérheti vagy akár át is lépheti a hőmérő higanyszála a 20 fokot. A novemberi vénasszonyok nyarának tehát még valószínűleg nincs vége.