Itt a friss kéthetes előrejelzés – tavaszias enyheség után kora télies hideg érkezik

A korábbi előrejelzésekhez képest nincs sok változás: a hónap közepéig, vagyis még néhány napig élvezhetjük az átlagosnál enyhébb időjárást, majd fokozatos lehűlés veszi kezdetét. Részletek az alábbiakban:

November 12-13: még 20 foknál melegebb is lehet

Hétfőn és kedden még marad az enyhe idő: különösen hétfőn délután a déli-délnyugati megyékben újra rekord-közeli magasságokba, akár 21-22 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, de az ország nagy részén jellemzőek lesznek a 15-20 fok közötti értékek.

November 14-18: fokozatosan „novemberire” fordul az idő

A hét közepétől észak felől napról-napra egyre hűvösebb, továbbra is száraz léghullámok árasztják el térségünket: eleinte 15, majd 13, a hétvégére már 9-10 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke, és egyre többfelé kell gyenge éjszakai fagyokra számítani.

November 19-25: ízelítő a kora télből

A jövő hét elején észak felől további lehűlésre van esély, így ekkor már az átlagosnál hidegebb, szeles, kora télies hangulatú időjárás alakulhat ki fagyos éjszakákkal és 10 fok alatti maximumokkal. Sőt az ország egy részén már délutánonként sem emelkedhet 5 fok fölé a hőmérséklet. Az időszak első felében inkább csak elszórtan van esély kisebb esőkre/záporokra, amiket eleinte a hegyekben, később már akár síkvidéken is hózáporok válthatnak fel. Az időszak második felében, a 23-ai telihold után már változékonyabb, csapadékosabb időszak veheti kezdetét…