Késő őszies – kora télies hét jön több alkalommal esővel, helyenként havazással

Az előttünk álló héten már ízelítőt kapunk a kora télies időjárásból, és végre hosszú idő után több helyen van esély számottevő csapadékra is, ennek halmazállapota pedig helyenként már havaseső, hó is lehet.

Hétfőn

nedves léghullámok érkeznek fölénk, így sok felhő borítja az eget. Főleg a nap első felében kell többfelé kisebb esőre számítani, de elsősorban a Dunántúlon, illetve a magasabb hegycsúcsainkon havaseső, havazás is előfordulhat. Ezeken a tájakon – akár síkvidéken is – mutatóban rövid időre kifehéredhet a táj. Kora téliesen hideg napunk lesz: reggel 0, délután +4,+5 fok körüli hőmérsékletekkel.

Kedden

újabb csapadékzóna érkezik: délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható csapadék, amelynek halmazállapota az ország nagy részén már esőnek ígérkezik, de a nyugati-északnyugati megyékben, illetve a hegyekben eleinte ismét hullhat hó/havaseső. Hajnalban +2, délután +5,+6 fok körüli hőmérséklet valószínű. Az ország egy részén végre jelentősebb mennyiségű csapadék is eshet.

Szerdán és csütörtökön

egyre kevesebb helyen van esély kisebb esőre/szitálásra, de alapvetően felhős, párás, nyirkos jellegű időre van kilátás, időnként vékonyodó felhőtakaróval, rövid napos időszakokkal. Éjszakánként -1,+4, délutánonként +4,+9 fok közötti értékeket mérhetünk

Péntektől – vasárnapig

továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban kevés napsütéssel. Többfelé tartósan párás, borongós maradhat az idő, és ezeken a tájakon kevéssel 5 fok alatt, míg máshol inkább +5,+10 fok között alakulhat a maximum hőmérséklet, de a hét legvégén kisebb enyhülés kezdődhet. Átmeneti csapadékszünet után a hét vége felé közeledve növekszik a csapadék valószínűsége.