A hétvégén enyhülés és csapadék, a jövő hét első felében lehűlés várható

Folytatódik a változékony időjárás. A jövő hét elejéig több front is érinti térségünket: először enyhülésre, majd lehűlésre számíthatunk, de jelentős hőmérséklet-kilengéstől nem kell tartani.

Pénteken melegfront

Pénteken egy melegfront hatására már sok felhő lesz felettünk, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a Nap. Kisebb csapadék főleg az ország északi harmadán fordulhat elő elszórtan gyenge eső, szitálás formájában, de a magasabban fekvő tájakon ónoseső, havaseső, hó sem kizárt. Reggel 0, délután +4,+9 fok közötti hőmérséklet várható, azonban délnyugaton-nyugaton akár 10 fokig is melegedhet a levegő.

Szombaton hidegfront

Szombaton már egy hidegfront érkezik fölénk, ami főleg a nap első felében többfelé okoz majd esőt, záporokat, délutántól aztán fokozatosan felszakadozik a zárt felhőtakaró, és megélénkül az északnyugati szél. Jelentős, érezhető lehűlést nem hoz ez a front: továbbra is többnyire +3,+9 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap melegfront

Vasárnap a változatosság kedvéért egy melegfront éri el térségünket. Hatására gyakran megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordulhatnak elő gyenge esők, záporok. Az élénk délnyugati szélben 5-10 fok közé melegszik a levegő.

A jövő hét első felében néhány fokos lehűlés

A jövő hét elején észak felől fokozatosan egyre hűvösebb légtömegek áramlanak fölénk, így a maximumok fokozatosan +5, majd +3 fok közé mérséklődnek, éjszakánként pedig 0,-5 fok közötti fagyokra van kilátás. Ezek az értékek nagyjából megfelelnek a december közepén elvárhatónak. Elszórt jelleggel továbbra is szinte minden nap előfordulhat kisebb csapadék, azonban ennek halmazállapota már egyre inkább havaseső/hó lehet.