Az év végéig kissé enyhe, változékony idő, aztán jelentősebb változás jöhet

Az év hátralévő részében összességében az ilyenkor szokásosnál kissé enyhébb időre van kilátás, majd január első hetében már visszatérhet az igazi tél.

Szerdán

hajnalban 0, délután +5 fok közelében alakul a hőmérséklet. A néhány órás napsütés mellett többször felhős lesz az ég, de csak elvétve, főként északkeleten fordulhat elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék.

Csütörtökön és pénteken

éjszakánként továbbra is 0, délutánonként pedig általában +3,+8 fok közötti értékeket mérhetünk, de a déli megyékben akár +9,+10 fok is lehet. Alapvetően a felhők lesznek túlsúlyban, azonban ezekből inkább csak az ország északi felén kell kisebb esőkre, záporokra készülni.

Hétvégén

egy hidegfront hatására néhány fokos lehűlésre, szórványos esőre, havasesőre, hózáporokra számíthatunk. Jelentős, drasztikus lehűlésre azonban ekkor még kicsi az esély. A maximumok többnyire a 0,+6 fok közötti tartományban alakulhatnak.

Jövő héten

folytatódhat a változékony idő. Kezdetben átmeneti, mérsékelt visszaenyhülés valószínű, majd a január 3-6-a közötti időszakban már egy markánsabb hidegfront érheti el térségünket. Ez a front már jelentősebb lehűlést és havazást hozhat magával, így visszatérhet a hamisítatlan télies hangulatú időjárás.