Legkorábban egy hét múlva jöhet komolyabb lehűlés

Idén, illetve a jövő év első napjaiban még folytatódik az ilyenkor szokásosnál kicsit enyhébb, változékony időjárás. A jövő hét második felében aztán észak felől már hideg, sarkvidéki eredetű léghullámok érhetik el térségünket.

Pénteken

egy hidegfront hatására főleg a nap első felében lesz majd több felhő felettünk, amelyből az ország északi-északkeleti felén kell esőkre, záporokra készülni. Napközben aztán északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, legkésőbb északkeleten, ahol még délután is eshet. Reggel -2,+3, délután +3,+9 fok közötti hőmérséklet várható.

Szombaton

gyakran felhős időre van kilátás kevés napsütéssel. Kisebb vegyes halmazállapotú csapadék azonban csak helyenként, főleg keleten-északkeleten fordulhat elő. Hajnalban 0, délután +5 fok körüli értékek valószínűek.

Vasárnap

egy újabb hidegfront érkezik, ami már országszerte többfelé okozhat esőt, északon-északkeleten, illetve a hegyekben havasesőt, havazást is. Az erős északnyugati szélben +2,+7 fok közötti maximumok várhatóak.

Hétfőtől – szerdáig

még marad a viszonylag enyhe, gyakran szeles, változékony időjárás. A gyakori felhősödésből többször is előfordulhat kisebb eső, havaseső, a hegyekben havazás. Éjszakánként 0, délutánonként továbbra is 5 fok közelében alakulhat a hőmérséklet.

Január 3-6-a között

észak felől már nagyobb mennyiségű hideg légtömeg zúdulhat térségünkbe, így legalább néhány napra visszatérhet az igazi télies idő erős éjszakai fagyokkal és 0 fok körüli délutánokkal. A légkör azonban várhatóan még ezután sem nyugszik meg felettünk. A továbbikban is gyakran követhetik majd egymást az időjárási frontok. Január első felének időjárásáról részletek a következő prognózisban olvashatóak majd.