Január elejére erős lehűlés érkezik

Továbbra is úgy tűnik, sőt egyre valószínűbb, hogy január első hetében észak felől hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek térségünkbe. A lehűlés ráadásul erős-viharos széllel érkezik, ami tovább rontja a hőérzetünket. Addig azonban még kissé enyhe, de mozgalmas időjárás valószínű.

Vasárnap többfelé csapadék

Vasárnap északnyugat felől beborul az ég, és eleinte a Dunántúlon, délutántól már máshol is többfelé kell esőkre, záporokra számítani, de főleg az északi-, valamint keleti megyékben havaseső, hó is hullhat. Délutántól egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél, így a +4 fok körüli hőmérsékleteket hidegebbnek érezhetjük majd.

Hétfőn szeles idő

Az év utolsó napján északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, legtovább keleten várható még eső, havaseső, havazás. Az erős északnyugati szélben továbbra is +4 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Kedden átmenetileg nyugodtabb idő

Január elsején hajnalban már mérséklődik a szél, csökken a felhőzet, és -1,-7 fok közé süllyed a hőmérséklet, napközben aztán változóan felhős lesz az ég még mindig +4 fok körüli hőmérséklettel, de estefelé már ismét növekszik a felhők mennyisége, és elszórtan előfordulhat kisebb eső, havaseső, havazás.

Szerdától markáns lehűlés

Szerdán és csütörtökön észak felől több hullámban egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömegek zúdulnak térségünkbe. A hideg levegő útját sokfelé erős, többfelé viharos erejű északnyugati szél és záporok, majd hózáporok kísérik. A hét második felében fagyos éjszakákra és 0 fok közeli nappalokra van kilátás szórványos hózáporral, kisebb havazással.