Itt a januári előrejelzés – mozgalmas, télies idő valószínű

Az asztrológiai prognózisok arra utalnak, hogy kifejezetten változékony, mozgalmas, összességében az ilyenkor szokásosnak megfelelő, vagy annál kissé hidegebb, igazi januári hangulatú időjárást tartogat az év első hónapja. Az átmeneti enyhüléseket hidegfrontok, és hamisítatlan télies időszakok követik majd. Mindemellett pedig úgy tűnik, hogy csapadékban sem lesz hiány.

Gyakori frontátvonulások

Valószínűleg egy jó darabig nem nyugszik meg felettünk a légkör. Jellemzően néhány naponta érkeznek majd időjárási frontok térségünkbe. A légmozgás továbbra is élénk, gyakran erős lesz. Tartósan eseménytelen, ködpárnás, rossz levegőminőséggel járó időjárási helyzetekre kicsi az esély.

Ingadozó hőmérséklet

Előreláthatólag hullámzó tendencia jellemzi majd a hőmérsékleteket, azonban tartós, jelentős enyhülésre utaló jelzések egyelőre nem látszanak. A hőmérsékletek inkább az átlagos januári értékek mentén alakulnak majd: a hidegfrontok mögött a szokásosnál hidegebb, az enyhülések alkalmával annál kissé melegebb idő valószínű, de a rendkívül enyhe időszakok valószínűsége alacsony.

Valószínűleg nem lesz száraz a január

A hosszútávú prognózisok alapján száraz januárra elenyésző az esély. A frontok mentén több alkalommal is számíthatunk csapadékra, és összességében az átlagost közelítő vagy azt kissé meghaladó csapadékmennyiség valószínűsíthető az év első hónapjában. A csapadék halmazállapotának térbeli és időbeli alakulása ilyen időtávon bizonytalanul prognosztizálható, de idén januárban jó eséllyel a havazás lehet túlsúlyban. Összefüggő hótakaró nagyobb területen többször is kialakulhat.