Jövő héten újabb havazás érkezik – folytatódik az igazi téli idő

A szombati havazás után vasárnaptól szárazabb, hidegebb légtömegek érkeznek fölénk, majd keddtől már egy újabb melegfront hoz többfelé havazást és néhány fokos enyhülést.

Vasárnap

hajnalban észak-északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen szűnik meg a havazás, és napközben már csak néhol van esély kisebb hóesésre, hózáporra. Az erős északias széllel újra hideg légtömegek érkeznek, így a reggeli 0 fok körüli értékekről délutánra már alig melegszik tovább a levegő.

Hétfőn

szárazabb, csendesebb, kifejezetten hideg idő várható több órás napsütéssel. Hajnalban -3,-12, délután 0,-5 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Kedden újabb havazás

Kedden nyugat felől ismét beborul az ég, és egyre többfelé kell havazásra számítani, amit a nyugati megyékben havaseső, eső is követhet. Reggel -2,-12, délután többnyire 0,-4 fok várható, de a Dunántúlon már kevéssel fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdától – vasárnapig

Több hullámban nedves légtömegek áramlanak fölénk, így a felhők lesznek túlsúlyban, és több alkalommal is van esély csapadékra, ami többnyire hó formájában hullhat. A csapadékkal együtt ugyanakkor időnként enyhébb levegő is érkezik, ezért a havazást ezekben az időszakokban havaseső, eső, sőt ónoseső is felválthatja. A várható halmazállapot azonban jelenleg még bizonytalan. Éjszakánként kevéssel fagypont alatt, délutánonként pedig jellemzően 0 fok körül, időnként kevéssel a felett alakulhat a hőmérséklet, vagyis folytatódik a hamisítatlan januári időjárás.