Fagyos, száraz idővel indul a hét, aztán kedden újra havazás jön

Hétfőn napos, fagyos

hajnalban -4,-12 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a derült, hófedte tájakon akár -15 fok is lehet. Délután a sok napsütés ellenére is csupán -5,0 fok közé „melegszik” a levegő. A nyugati-északnyugati határ közelében lehet több felhő, ahol eleinte csak néhol, estétől aztán egy közeledő melegfront hatására északnyugaton egyre többfelé ered el a hó.

Kedden többfelé havazás

Kedden felettünk lesz a melegfront felhőzete, amelyből országszerte sokfelé várható újabb havazás, de a Dunántúlon a hó mellett havaseső, eső, sőt ónoseső is is előfordulhat. A Dunától keletre -4,0, a Dunántúlon 0,+4 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdától változékony napok

Szerdától a hét hátralévő részében mozgalmas, változékony, gyakran csapadékos, szeles időjárásra van kilátás. Több hullámban nedves, időnként kissé enyhébb, majd újra hűvösebb légtömegek váltják egymást. Több alkalommal, többfelé várható csapadék, ami többnyire havazás formájában érkezhet, de időnként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon havaseső, eső, ónoseső is hullhat. A maximumok jellemzően 0 fok körül maradnak, a Dunántúlon a kevéssel fagypont feletti, a keleti megyékben pedig az alatti értékekkel.

Fotó: Pixabay