Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű január 22-éig

A korábbi időjáráshoz, illetve a korábbi hosszútávú előrejelzéshez képest sincs sok változás. Úgy tűnik, hogy a következő két hétben is folytatódik a mozgalmas, kifejezetten változékony, gyakran csapadékos, télies időjárás.

Gyakori frontátvonulás

Az előttünk álló két hetes időszakban továbbra is nagyon gyakran – néhány naponta – követik majd egymást az időjárási frontok. Éppen ezért tartósan párás, szürke, csendes időjárásra még mindig minimális az esély. Ez a levegőminőség szempontjából jó hír, ugyanakkor nem éppen kedvez a frontérzékenyeknek.

Hullámzó hőmérséklet

Összességében a 0 fok körüli maximumok dominálhatnak, de ettől függetlenül a hőmérsékletet továbbra is a hullámzó tendencia jellemezheti majd. Az enyhülést hozó melegfrontok alkalmával átmenetileg az átlagosnál melegebb (+1,+7 fok közötti), a hidegebb periódusokban viszont kevéssel fagypont alatti csúcsok valószínűek. A legenyhébb napok a január 15-19-e közötti időszakban lehetnek, azonban még ekkor sem látszanak jelentős, tartós felmelegedésre utaló jelzések.

Havazás, havaseső, eső többször is várható

A tartósan száraz időjárás valószínűsége szintén nagyon alacsony. Sokkal inkább esélyes, hogy az érkező időjárási frontok mentén a továbbiakban is több alkalommal többfelé hullik majd csapadék országszerte. Ennek halmazállapota az enyhülések alkalmával vegyesnek ígérkezik, a lehűlések idején pedig inkább a havazás lehet túlsúlyban. A lehulló csapadék halmazállapotának térbeli eloszlása azonban ilyen időtávban nagyon bizonytalan.